Catalan Afrikaans Basque Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish Dutch English French Galician German Greek Irish Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

GR-172 de Santes Creus al coll de La Formigosa, per Sant Jaume de Montagut

(Alt Camp) Ruta el 18/09/2016; 17,7 km; +660 -270; 5,5 hores.   Excursió organitzada pel Centre Excursionista de Sitges amb el següent itinerari: Santes Creus, Montagut, Sant Jaume de Montagut, coll de La Formigosa.   Participants: 40.   Tipus de sortida: travessa lineal; Dificultat: fàcil.

 

 mapa  mperfil

FA ANYS: L’any 2003 el govern del PP, amb Aznar, va optar per proposar el corredor central. Fins que l’UE, el 2013, va introduir al Reglament el corredor del Mediterrani.

P1070476 Autocar al inici 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arribem amb autocar aviat al matí a Santes Creus. Estem seguint el GR-172, per etapes. Jo no he pogut seguir totes les que el grup ha fet, però les que faig les deixo escrites al blog.

P1070478 A Santes Creus  Santes Creus és un monestir molt important. No el torno a descriure perquè ja ho he fet en altres cròniques. Aquí hi ha una foto del grup a punt de començar.

P1070479 Poema 

 

 

 

 

 

Altres cròniques on he fet referència al monestir de Santes Creus:

http://www.eoliumtrek.cat/index.php/catalunya/alt-camp/21-santes-creus-a-prenafeta-ruta-del-cister

http://www.eoliumtrek.cat/index.php/catalunya/alt-camp/26-brafim-a-santes-creus

 

P1070480 Font  Aprofito per explicar que el corredor del Mediterrani no és una proposta de la UE, és un reglament i per tant d’obligat compliment pels països. Però aquí els govern centralistes fa anys que fan el boicot a l’eix de la mediterrània. El tema no va, el tenen aturat i el coll d’ampolla més important de la península està entre València i Catalunya. Aquesta situació també la pateixen els fabricants i exportadors de Múrcia i del País Valencià.

P1070483 Vinyes 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta excursió consta de tres parts ben diferenciades. La primera part per conreus de vinya fins que entrem en una vella i una mica atrotinada urbanització. Després el sender que s’endinsa a bosc i s’enfila al Montagut i baixa a l’església romànica de Sant Jaume de Montagut, i finalment el tram de pista una mica pesat que ens permet arribar al final de la ruta on ens esperava l’autocar.

P1070486 Caminant 

P1070491 El nostre guia al Rac de Sant Bernat

 

 

 

Descansant i esperant que arribin els últims de la colla, al Racó de Sant Bernat, el patró dels excursionistes.

 

 

 

 

 

 

P1070493 Cim Montagut  Ens hem desviat del GR per pujar al cim de Montagut. També hi he estat en una altra excursió. Va ser una circular que sortia de Querol. La crònica està a:

http://www.eoliumtrek.cat/index.php/catalunya/alt-camp/42-querol-al-cim-de-montagut

P1070496 Baixant 

P1070497 St Jaume de Montagut  Resulta magnífic arribar a Sant Jaume de Montagut, església de la qual vaig posar una mica d’informació a la crònica de la circular des de Querol.

P1070504 Llac de Formigosa  Aquesta foto correspon a la gran bassa artificial La Formigosa, construïda a principis dels anys 70, que havia d’abastir d’aigua les urbanitzacions de la muntanya, que al final no s’han acabat. Està als peus del turó La Formigosa, d’aquí li ve el nom.

Si vols la ruta per a gps, pots anar a: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14797207