Catalan Afrikaans Basque Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish Dutch English French Galician German Greek Irish Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Viaje por España Hans Christian Andersen

Alianza Editorial (1995) 

L’exotisme, els costums i les particularitats del caràcter espanyol atreien molts escriptors i pensadors del segle XIX, principalment europeus, que es van llençar a viatjar pel país i redactaren les seves experiències en els llibres que van escriure.

 

 viaje-por-espana 

 

El 7 de març de 2006 a Barcelona es va col·locar una placa a l’hotel Orient de les Rambles, que commemorava l’estada el 1862 de Hans Christian Andersen. Aquest escriptor passà una temporada a Barcelona i va viure des d’aquest hotel la inundació de les Rambles del 1862. Després va viatjar per varies regions i va escriure les impressions que en va obtenir.

Aquest llibre representa un valuós testimoni dels costums i de la vida quotidiana una mica fosca de l’època.

Resulta força interessant la lectura del llibre especialment al davant d’algun viatge per dins de la península. Viatjar i comparar les nostres impressions amb les d’escriptors que ho han fet abans, és sempre força educatiu.