Catalan Afrikaans Basque Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish Dutch English French Galician German Greek Irish Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

Aneto Pas de Mahoma

L’Aneto és el cim més alt dels Pirineus (3.404m) i està situat al massís Posets-Maladeta. Està constituït per granits del paleozoic i a la seva cara nord hi ha la glacera més extens dels Pirineus, amb unes 100 Ha de superfície, encara que en franca regressió, com a conseqüència del canvi climàtic.

El Pas de Mahoma és un pas delicat. Precisament el 5 de maig de 2013, fa poc, va morir en una caiguda l’alpinista Benantxio Irureta, escalador de gran experiència que havia fet el Yalung Kang (8.505m) i també s’havia quedat molt a prop del cim de l’Everest. Presento aquí dos vídeos. El Primer presenta una hivernal a l’Aneto, amb el Pas de Mahoma amb neu. Penjat a youtube per Alberto Lafarga. El segon, penjat a youtube per Claudio Heidel, presenta el pas del mític Pas de Mahoma que afegeix a la seva dificultat tècnica la gran acumulació de gent.

>/p>