El dia 11 anem fins Bugarach, a fer el cim Pech de Bugarach (1.230m). Suposa pujar un desnivell acumulat d’uns 700 metres i ens hi estem unes 4 ½ hores, fent uns 6,5 km.

 

 506 Mapa Pech de Bugarach perfil 

 

P1100309 Pech de Bugarach La ruta ha estat de pujada i baixada pel mateix lloc, tot seguint uns senyals grocs i blaus, des del coll de Linas i hem tingut que anar en compte, especialment a la baixada, amb la roca, pedres i arrels, ja que tot estava molt humit i es relliscava.

P1100320 

 

 

 

 

 

 

 

 

El cim és el punt culminant de les Corberes i encara que no sigui molt conegut destaca de manera espectacular, com una gran massa de roca al mig de la plana. Els orígens del nom Bugarach, presenta problemes pels historiadors i no es posen d’acord. Podem dir que es troba documentat, com una vila “Bugaragio” el 889 i que també hi havia una capella a Sta Maria de Bigarach, cap el 1195.

P1100329 Cim del Pech de Bugarach 1230m 

 

 

 

 

 

 

A finals de l’any 2010 hi va venir molta gent ja que va córrer la veu que és un lloc màgic que rep la visita d’ovnis i que es preveu la destrucció del món per l’any 2012. Es veu que els que hi anaven pensaven que quan el món resti destruït l’únic que es salvarà serà precisament aquest cim i la gent i animals que s’hi estiguin. Nosaltres però, tot i que hi pugem, no pensem pas quedar-nos-hi!

P1100330 Pepa Rosa Carme i Imma 

 

 

 

 

Des del cim hi ha unes vistes precioses que van des de mar (que avui no veiem) fins a quasi tot els Pirineus.  Tenim ben destacat i nevat el Canigó, després tot el massís del Puigmal, Pic de l’Infern, Bastiments, etc. Més enllà comencen les muntanyes nevades i punxegudes de la zona de les Bulloses, amb el Carlit i el Puig Peric i molt més enllà també destaquen els cims nevats del que deuen ser les muntanyes d’Andorra.

El grup ens estem una estona observant el paisatge magnífic.

P1100335 I així, contents, anem baixant en compte de no patinar més del que convé.

I ja amb els cotxes ens anem cadascú cap a casa seva.

 

Si vols accedir a la ruta per a gps, pots anar a:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2313809