Catalan Afrikaans Basque Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Danish Dutch English French Galician German Greek Irish Italian Japanese Portuguese Russian Spanish

El que cal saber per descobrir Portugal Christian Auscher

El que cal saber per descobrir Portugal, Christian Auscher

 

Portugal 02 Edicions de La Magrana (1993)

 

Hi ha guies de viatges, on s’informa d’hotels, bars i restaurants, però hi ha unes altres guies, les que ens permeten gaudir dels aspectes més humans i interessants dels llocs per on anem.

 

 

 

 

 

Aquestes són les guies que a mi m’agraden. De bars i d’hotels ja en trobaré molts, però d’informació per entendre el país que es visita, no sempre n’hi ha.

Antic imperi colonial i esdevingut un petit país d’Europa, Portugal manté el record del seu passat d’or, encarnat per Enric el Navegant, Vasco de Gama i Camoes. Tots els racons ens parlen d’història, de fets, de proeses i també de penes. Tal com escriu l’autor del pròleg, en Manuel de Seabra: “Portugal queda sempre com un misteri en la ment del visitant, un secret que desitjaria poder violar i que per més que el persegueixi no aconsegueix mai destapar. Precisament aquest llibre és una important contribució en aquest sentit. És la primera obra sobre Portugal que llegeixo que tracta Portugal com un adult, o sigui, sense transigències en relació amb el país. El visitant que abans llegeixi aquest llibre, tindrà a l’abast elements per comprendre el que veu; i si ja hi ha estat, aquest llibre l’ajudarà a pair allò que va veure. De fet, considero aquest llibre absolutament indispensable. Aneu a Portugal amb aquest llibre a la mà i ja ho veureu”.