Roca Editorial de Libros (2009)

Em resulta difícil explicar el que he sentit amb la lectura d’aquest llibre. Com a síntesi diré que és extraordinari. Fora d’un parell de capítols en que l’autor entra en la vida de la família de Mortenson, el lector entra en una roda emotiva que l’empeny a seguir llegint sense parar.

trestazasdete

 

Es tracta d’avançar per tal de saber si el “Doctor Greg” aconsegueix o no els objectius personals que es proposa.

Es tracta d’una història real. Greg Mortenson, escalador que baixa d’un intent fracassat al K2, esgotat i desfet, es perd i desorientat arriba a un petit poblet del nord del Pakistan, on rep l’ajut per tal que es pugui recuperar. Allà, veient els ulls dels nens i de les nenes i com han de fer classe a l’aire lliure, els hi promet construir una escola.

Sense recursos, dormint al cotxe dins dels Estats Units i més endavant en un magatzem, per tal d’estalviar diners i aplicar-los a la seva promesa, és una història que sembla increïble, probablement perquè la majoria de la gent, plens de l’egoisme que hem heretat, no és capaç de fer res ni que s’hi assembli.

D’aquest promesa va sorgir una de les campanyes humanitaris més increïbles de la història. Un sol home lluitant contra l’extremisme i el terrorisme construint escoles, especialment per a les nenes i tot això justament en el país que va veure néixer als talibans.

Més que seguir explicant, el millor que es pot fer és llegir el llibre. Es pot aprendre molt sobre el que es pot fer per millorar el món. També permet entendre millor les diversitats culturals i especialment del món musulmà.

No podràs evitar mirar-te al mirall i preguntar-te: i jo, he fet alguna cosa?

Un vídeo explica breument el procés: