Claude Steiner (Jeder Libros, 2009)

Saps que et manipulen. Quan aprendràs a evitar-ho? El poder i el control es confonen, els dos estan molt ben considerats, però…  En aquest llibre descobriràs que el poder no és una cosa etèria: està molt present a la teva vida: El dones, el cedeixes o el prens. Fins i tot te’l prenen. I tot això, tant a la feina com en la teva vida privada.

 El otro lado del poder

               

Claude Steiner va ser col·laborador d’Eric Berne i va ser fundador de l’Associació Internacional d’Anàlisi Transaccional. Ha escrit 9 llibres que s’han traduït a 12 idiomes i les seves conferencies i cursos compten amb una audiència mundial. Claude Steiner, com explica Lluís Casado al pròleg del llibre, és un autor atípic dins la comunitat d’analistes transaccionals. Des del primer moment, fidel a la seva participació en moviments de psiquiatria radical, la seva perspectiva teòrica i professional va tenir una clara vocació social i política. Aquesta obra focalitza el seu missatge en l’orientació social, pretén “curar” la societat; ens parla de l’alliberació individual i social a partir d’una anàlisi de les relacions de poder, en las quals els guions de vida adquireixen un paper molt important.  

                En aquest magnífic text, podràs aprendre com després d’anys aprenent a obeir els mandats de pares i mestres, de cop, com en un miracle, s’espera que ens transformem en adults independents. L’infant i després l’adolescent ha estat condicionat sutilment a ser obedient al poder, a l’autoritat i aquests utilitzen els jocs de poder. Un joc de poder és un intent conscient de fer que un altre faci o deixi de fer alguna cosa. La llista de jocs de poder és inabastable. Cal que els coneguis per poder-los distingir i que aprenguis a donar una resposta a cada un; potser així evitaràs que et manipulin.

                Un llibre extraordinari, molt recomanable sempre, però especialment en èpoques en las que vivim una intensa manipulació per part del poder polític i els seus mitjans de comunicació fidels.