Llegendes de castells catalans Pere Català i Roca

llegendesdecastells Rafael Dalmau Editor (1983)

 

 Les llegendes també formen part de la història. Si més no, formen part de la història de transmissió oral que s’insereix en el conjunt de creences que formen part d’una cultura i sovint també d’una forma de pensar, d’una forma de ser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com que a mi ja m’agrada doncs jo m’ho he passat molt bé llegint-lo. Sovint, també, torno a llegir algun tema concret, per exemple si he d’anar a prop d’uns dels castells del qual se’n parla al text. Fa referència a més de 40 castells catalans, des del imponent castell de Cardona fins a les restes del castell de Mataplana, tot passant pels de Tous, Balsareny, Papiol, Taradell, Miravet, Tamarit o el castell de Ribes al Garraf.

El llibre, perquè us feu una idea, està organitzat per grups de llegendes: tresors amagats, bruixes i bruixots, diables i dimonis, esperits i fantasmes, entre d’altres, però en facilita la recerca un bon índex dels castells que s’hi esmenten.

Per tant, per a qui li agrada la història del nostre país i té interès en conèixer informació del pensament i creences, aquest és un llibre simpàtic i agradable.