La vida quotidiana a través dels segles M. dels Àngels Pérez Samper

 

lavidaquotidianaatravesdelssegles Editorial Pòrtic (2002)

 

La M. dels Àngels Pérez coordina un extens grup d'erudits en un llibre que és el resultat de les sessions i debat que es va suscitar en el marc d'Els Juliols de la Universitat de Barcelona. L'obra ha acabat sent un viatge a travès del temps de la vida de les persones.

 

 

 

El llibre es presenta com un conjunt de textos sobre temes diversos, cada un escrit per un autor diferent, però situats dins d'un index coherent i estructurat. Per exemple els tres primers capítols són: 1, "La vida quotidiana en un poblat ibèric"; 2, "L'alimentació en la vida quotidiana de l'Àndalus"; 3, "Les pedres parlen: la vida quotidiana a partir de la reconstrucció virtual d'un castell de frontera als segles XI i XII".

En cada capítol entra en aspectes que poden tenir un gran interés com per exemple quan entra al capítol 4rt dins del tema "Estimar a l'edat mitjana"  que tracta les dimensions de l'amor, l'amor cortès, les albades i altres regals, el festeig i les garlandes de roses, entre altres aspectes de les relacions de parella.

Així, per tant, és un viatge que va des de l'època dels íbers fins el segle XX.