Tocando el vacio; Joe Simpson

 tocando el vacio Ediciones Desnivel (1992)

 

(Click on the flag above to have the translation in your Language. If it doesn't work, copy-paste it into Google Translator)     

 

Tocando el vacío explica un esgarrifós drama viscut per dos muntanyencs que van decidir escalar un cim a la carena andina, al Perú.

 

 

 

 

 

Es tracta d’un relat íntim i molt personal, on en Joe no hi deixa espai a les filigranes. Una obra clara i directa que fa que t’hi sentis totalment immers, que notis el fred als dits, el vent a la cara i la por a l’ànima. Joe Simpson, amb en Simon Yates, van viure una experiència impressionant en tractar d’escalar el Siula Grande, un cim de la serralada del Huayhuash, de 6.344 metres. Van estalviar els diners per fer el viatge y decidiren atacar la muntanya a l’estil alpí, és a dir en una cordada entre els dos i amb l’objectiu de pujar i baixar ràpid. Per tant porten el que els hi cal calculat de manera molt justa per a no excedir el pes de la motxilla. Això vol dir que si el teu company es cansa, tu t’hauràs d’aturar, si la dificultat et fa aturar a tu, aleshores serà ell qui s’haurà d’esperar, si ell perd el menjar s’haurà de repartir el que tu duus en dues parts i si tu caus potser el faràs caure també a ell.

Es tracta d’un llibre amb una força narrativa potent, que t’arrossega i no pots deixar de llegir. Un llibre que tracta sobre l’esperit de l’home i del que és capaç. Tracta de la pressa de decisions i de l’angoixa quan al darrera d’una decisió hi va la vida. Parla del dolor i de la por i del procés per deixar-les apart i poder seguir el camí que creus correcte, jugant-t’ho tot. En fi, un llibre molt recomanable que posteriorment ha estat portat al cinema, en una pel·lícula amb el mateix títol i també força impressionant.