sin_oxigeno0002.jpg          Sin oxígeno,    Greg Child

Ediciones Desnivel (1998)

Un llibre dinàmic de Greg Child, on narra tres expedicions en les que va participar. La primera, el 1981, al Shivling, una agulla espaterrant de l’Himàlaia del Garwhal que va suposar que els grans cims se li fiquessin dins la sang. La segona part la dedica a l’ascensió, el 1983,

al Lobsang Spire y al Broad Peak, al Karakórum on va perdre el seu company de cordada Pete Thexton. Finalment relata l’expedició, el 1986, al Gasherbrum IV, també al Karakórum, en una escalada extraordinària, però plena de riscos durant la qual es van salvar de miracle. Lliga aquest últim relat amb un breu resum del que estava passant aquells mateixos dies a les parets del K2, que va acabar amb diverses tragèdies, donat que hi van morir tretze experimentats escaladors, entre els quals Alan Rouse, Alfred Imitzer, Willi Bauer, Jerzy Kukuczka i altres.

Greg Child, va néixer a Sidney (Australia) i viu a Estats Units d’Amèrica. Ha publicat diversos llibres i fotografies i és autor de diversos llibres. Amb els anys va coronar l’Everest, el K2 i la Torre del Trango. Escalar un cim de l’Himàlaia era el somni impossible de Greg. Al final dels anys setanta va prendre part en una expedició que el va transformar personalment i li va canviar del tot la vida, dedicant-se a l’escalada en altitud. Aquest llibre suposa una particular crònica d’aquest aprenentatge i dels sentiments i contradiccions que es va anar trobant.

 Greg Child, ens parla en aquest llibre de la intensitat d’escalar al límit, dia rere dia. Tracta d’amistats, de tragèdies i dels records que queden durant anys. Amb alguns punts d’humor i ironia, relata i ens fa entrar en el dramatisme dels moments que va viure i també retrata muntanyencs llegendaris con Alan Rouse, Doug Scott, Don Whillans i altres.