20210104 LL03

 Ediciones Desnivel (2017)

(Click on the flag above to have the translation in your Language. If it doesn't work, copy-paste it into Google Translator)      

     La singular vida del gran alpinista Kurt Diemberger ha transcorregut entre la línia que delimita la faç de la terra i la línia que marca el límit de el cel, la franja que transcorre entre zero i vuit mil metres. Alpinista, fotògraf i cineasta és l'únic alpinista viu que compta en el seu historial amb la primera ascensió de dos vuit mils -Broad Peak i Dhaulagiri-. Però abans de res és un incansable cercador de la bellesa.

   Aquest llibre autobiogràfic ens explica bona part de la seva vida muntanyenca. Diemberger agrupa els seus records en capítols amb el pols narratiu d'un bon narrador d'històries. La muntanya és la protagonista, però ens aproxima a cadascuna d'elles amb humor, misteri, sorpresa, amor, pèrdua, ridícul ... una col·lecció de sentiments i també d'imatges que aniran brollant de cadascuna de les seves paraules i de les seves fotografies.

Amb aquesta nova edició -quaranta-dos anys després de la seva publicació per primera vegada a Espanya- Desnivel vol recuperar un dels grans clàssics de la literatura de muntanya. En paraules del propi Diemberger, «és el llibre de la meva joventut. El vaig escriure pensant que no anava a escriure un altre, per això vaig posar tot el meu cor i les meves idees en ell. Estic molt satisfet i el considero el meu millor llibre ».

Kurt Diemberger, nascut a Àustria el 16 de març de 1932, va abandonar molt aviat la seva carrera com a professor per dedicar-se plenament a la muntanya. Al llarg de tres dècades ha realitzat més de vint expedicions a les cadenes muntanyoses d'Àsia, ha ascendit a sis vuit mils, i va treballar com a fotògraf i operador de càmera. És l'únic alpinista viu que compta en el seu historial amb la primera ascensió de dues muntanyes de vuit mil metres. La seva gran carrera alpinística el va fer mereixedor en 2013 de el prestigiós Piolet d'Or. Els seus llibres i pel·lícules han estat guardonats amb nombrosos premis de renom internacional. Ara per ara segueix recorrent el món a la recerca dels més espectaculars racons de món i impartint les seves conferències.