20210222 LL06

 Ediciones Desnivel (2007)

  

        Kurt Diemberger és un dels grans alpinistes de la història. En aquest llibre torna la vista enrere a la seva llarga carrera com alpinista, que va tenir els seus començaments en els anys cinquanta amb ascensió de vies de gran dificultat en roca i gel als Alps, i que es veuria culminada per les primeres ascensions al Broad Peak i al Dhaulagiri, a més d'altres quatre vuitmils: Makalu, Everest, Gasherbrum II i K2... ...

... ... Kurt Diemberger va néixer el 16 de març de 1932 a Àustria. És un alpinista austríac i l'única persona viva que té en el seu haver dues primeres ascensions a muntanyes de més de 8.000 metres. El 9 de juny de 1957 Diemberger va ser un dels muntanyencs que va aconseguir trepitjar per primera vegada el cim del Broad Peak. Els altres membres de l'expedició que ho van aconseguir amb ell van ser Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck i Hermann Buhl. El Dhaulagiri va ser coronat per primera vegada el 13 de maig de 1960 per Kurt Diemberger, Peter Diener, Ernst Forrer, Albin Schelbert, Nyima Dorji i Nawang Dorji, membres d'una expedició suíssa-austríaca.

       Durant tots aquests anys d'activitat alpinística va haver d'enfrontar-se en diverses ocasions amb situacions límit. En aquest llibre Kurt narra per primer cop el seu descens del Chogolisa després que el seu company de cordada, Hermann Buhl, es precipités al buit des de l'aresta com a conseqüència de la fractura d'una cornisa de neu. També relata la major tragèdia mai esdevinguda al K2 que, el 1986 es cobraria cinc víctimes, entre elles la seva companya de cordada, Julie Tullis. El mateix Diemberger aconseguiria sobreviure a la tempesta, que es perllongaria durant dies, a més de vuit mil metres d'altitud.

     Qui dirigeix ​​la nostra vida? Qui determina el rumb dels esdeveniments? Per què va sobreviure Diemberger, on altres van perdre la vida? Què és el que li fa llançar-se contínuament a la recerca de nous objectius? Com conceben altres cultures el sentit de l'existència? L'últim llibre autobiogràfic de Kurt Diemberger ens brinda un ensenyament sobre l'art de viure -no només aplicable a l'alpinisme-, basat en la capacitat de prendre la decisió adequada en el moment just, en altres paraules, a la capacitat d'escoltar la nostra veu interior.