JO PREGUNTO: Els CEO de les grans empreses que no creen res, que no aporten res a la societat, que només comercien amb recursos naturals o amb el diner, són els més rics.
Un article a ‘emprenem.ara.cat’ presentava el abril 2022 una gràfica (d’un informe de la CNMV) amb els que cobren més. Dalt del tot als bancs: Sabadell, CaixaBank... (amb cobraments/any antre 3 i 9 milions. Després les empreses que només gestionen patrimoni, com Colonial, 2,7 milions. Segueixen altres que només subministren el que monopolitzen: Naturgy, Repsol, Enagàs.... entre 2,1 i 4,9 milions. En canvi les empreses del món en general (les que no tenen el client “captiu”) veiem a la llista entitats com eDreams, Fluidra, Almirall, Grifols.., on el directiu més alt cobra 1,8 milions i els altres van baixant. Concreta l'article, com exemple, que el president executiu de Naturgy cobra 85 vegades més que la mitjana dels seus empleats. Perquè? Vol dir això que els empleats, tots i cada un, cobren una mica menys que va a parar al seu més alt executiu? Què crea, què innova, en què millora per la humanitat aquest alt executiu? És un gran cirurgià? Ha inventat la vacuna per alguna malaltia incurable? És un pintor extraordinari?
Que no té aquesta empresa (i les altres) un conveni col·lectiu laboral? Perquè no s’hi inclou als alts directius? El Govern no hi té res a dir? El govern que limita els cobraments dels lloguers, el Govern que limita els sous del pensionistes, no hi té res a dir? El Govern que decideix el que cobren els funcionaris?... Recordem que aquells salaris tots surten del mateix lloc: de les nostres butxaques!
PREGUNTO: És lògic això? Perquè un Govern ‘socialista’ no fa alguna cosa?
Comentaris
Bé, ara estem al segle XXI i estem davant de un canvi de paradigma important. Segle XX "COMPETIR". Segle XXI "COMPARTIR"
Ja hi comencen a haver exemples (forçats potser també per les necessitats) de compartir cotxe,cases de vacances,....
Estem davant de CAPITAL (encara segle XX i n´hi ha molt en poques mans) i TALENT mes escàs que el CAPITAL però el nou motor dels canvis.
Per mi ja limita masses coses
En el cas d'empreses amb accionistes ( bancs,...) son aquets que han de controlar els sous dels seus directius, son els seus diners.
L'estat el que ha de fer és no haver-els-hi deixat diners si varen fer mala gestió i ara obligar-los a tornar-els.
Si vols en parlem més llargament