NEWS (7)

Port3 Honor MARMOR MARIS: Amics! Ja hem passat l’equador de l’operació de crowdfunding. Falten només 17 dies pel final. He d’agrair sincerament als amics que ja han fet reserves i als que, a més, m’han encoratjat personalment.

      Desitjo que quan el procés acabi i tingueu l’exemplar per llegir-lo, sigui prou interessant per vosaltres de tal manera que justifiqui el suport que heu donat. Ja no és un llibre meu, és un llibre de tots!

UN TAST MÉS: Aquella va ser època en que Catalunya mirava al mar i per això el paper de les galeres i altres vaixells

juguen un paper important durant el transcurs de la novel·la. En aquest mar amable, però perillós i també dur: dur com el marbre.

      Dins del relat un altre personatge és Marco Taccari, un monjo cistercenc nascut a Cosenza, Calàbria, que va ingressar al monestir de Santa Maria di Acquaformosa. És fill d’un noble del regne de Nàpols dels que no volen la dominació francesa, perquè és massa absolutista comparada amb el respecte dels sobirans haguts fins a Manfred. Estudia a Bolonya dret civil i dret canònic, on fa una estreta amistat amb Ermengol Ferrofort i Lorian. Es traslladat a Roma on esdevé assistent del secretari del cardenal Riccardo Annibaldi, (diaca de Sant Angelo in Pescheria). La seva proximitat al Papat i el fet de disposar d’informació del cardenal li permet conèixer moltes interioritats del Vaticà. El Marco tindrà alguna relació inadequada?

       Hi ha moments d’angoixa en el relat, com quan la coca va ancorar al port d’Antàlia tres dies després que les dues sageties dels pirates capturessin els navegants. Els mariners d’aquella coca mai havien fet un viatge tan horrorós. Tots estaven molt espantats i els corprenia un intens sentit de descoratjament. Sabien quina era la vida dels esclaus i no tenien esperances. D’entrada, va ser un descans sortir a l’aire lliure, després de tres dies tancats amb la calor, humitat i pudor de l’interior de la coca, on havien de fer les necessitats en un poal d’un racó. Ell va aclucar els ulls a causa de la intensitat del sol, tot i que va calcular que eren a primera hora del matí... ...

       Qui eren els mariners i navegants de la coca?

       Cliqueu http://quorumllibres.cat/ i podreu comprovar com evoluciona el procés de reserves. Ànims, estem ja quasi al 50% de reserves. Els que no heu reservat encara, podeu fer-ho ara!