20211007 LL13 Petjades de Pedra

  

Petjades de Pedra, a peu dels camins de l’Himàlaia; Sergi Ramis

Brau Edicions (2007)

        Quan una ciutat et captiva i el seu record t'omple d'agradables vivències, és llavors quan la fibra sensible del viatger sent aquest impuls de tornar una i mil vegades. Katmandú ha captivat Sergi Ramis i no es cansarà mai de tornar...

   ...Capital mundial del trekking, aquesta ciutat atreu a milers d'amants de la muntanya per gaudir d'aquest esport tan practicat en els nostres dies. I és, indubtablement, el Nepal, el país de les muntanyes més altes de món, on l'autor ens descriu quatre dels seus grans rutes de muntanya: Volta als Annapurnes, el trekking de l'Everest, Langtang i l’Humla Karnali.

     Caminant per aquestes rutes, on les muntanyes tenen una dimensió extraordinària i el cel és tan intens que molta gent ho ha cregut fins i tot la residència dels déus, no és exagerat pensar que cada petjada que ens deixa al camí amaga un petit record de felicitat. Una felicitat que l'autor ens la transmet amb una gran sinceritat en cadascuna de les pàgines del llibre.

     Sergi Ramis, nascut a Barcelona, periodista, caminador i escriptor, diu que en la naturalesa ho sents tot: els canvis del cel, el fred i la calor. Són moments que donen una gran energia per continuar i seguir vius. Entretant, les pàgines que escriu Ramis desprenen la seva vitalitat, conscienciació mediambiental i admiració davant l'heterogènia bellesa dels paisatges que ens envolten.