20210104 LL04

 Ediciones Desnivel (2011)

   

     Primera obra escrita de l'alpinista de fama internacional Simone Moro a la que s'aventura en el relat de les seves vivències durant la dramàtica expedició hivernal a l'Annapurna el 1997. En ella els seus dos companys Dimitri Sobolev i Anatoli Bukreev moren sepultats per una allau, mentre Moro, que és arrossegat més de 800 metres, miraculosament sobreviu.

El dolor de les seves terribles ferides és superat per la desesperació que la pèrdua del seu estimat amic li fa sentir. Per això estrelles a l'Annapurna és un relat íntim i directe que ens farà sentir el fred i el cansament, la solitud i la desesperació, la por a la mort i l'alegria de sentir-se viu ... Un homenatge al seu amor per la muntanya i a l' record inesborrable d'un amic que romandrà sempre viu en el seu cor.

Si l'any 1996 va ser l'any de la tragèdia a l'Everest, de la qual tant Bukreev com Krakauer van publicar les seves històries, 1997 és l'any de la tragèdia a l'Annapurna. El supervivent va ser llavors Bukreev; un any després ho va ser el seu amic Moro, qui ens emociona i ens commou.