Ascens al Matterhorn Cerví.   Un vídeo de l’ascens al Matterhorn / Cerví (4478m), penjat a Youtube per leeburty. Hi ha molts videos del Cerví, aquest és un muntatge de 9 minuts, amb vídeo i fotos. Aquesta ascensió es va fer per la Via Hörnli, que és la que es veu directament des de Zermatt.

Cerv 

El Matterhorn o Cerví, és potser la muntanya més característica dels Alps. En la frontera entre Suissa i Itàlia, és una perfecte, magnífica i isolada piràmide. Vista des de baix és totalment espectacular. Va ser conquerida per primer cop

Jo hi vaig estar l’any 2007, però amb un petit grup que no teniem com a objectiu fer el cim. Vam pujar des de Schwarzsee (2600m) fins al refugi Hörnli (3260m) que és el punt d’inici, quan encara és de nit, per escalar l’aresta Hörnli, considerada la via normal. Per aquesta via, es va aconseguir el primer ascens el 14 de juliol de 1865, per part d’una cordada liderada per Edward Whymper i que va acabar tràgicament amb la caiguda de quatre del membres de l’escalada, els quals van anar a parar a la vertical de la glacera del Cerví, a 1400 metres més avall.

Es pot gaudir del vídeo que ve a continuació: