Excursió d’aclimatació del viatge per fer el Breithorn. Anem des de Breuil fins al Refugi Ducca Abruzzi i baixem fins a Breil per l’antre costat. Total uns 10 qm; Desnivell ‘+340 -810; 5 hores.

 Mapa ruta  Perfil Ref Ducca Abruzzi

 Per fer aquesta excursió cal anar fins el poble de Breuil (Cervinia), a la banda italiana del massís del Monte Rosa, als Alps. Des del poble de Breuil, surt un telecadira que permet arribar al Pla Maison.

 P1060291 

 

 

 

 

 

 

 

És des d’aquest punt que comencem a caminar, tot pujant amunt, mentre no podem evitar admirar l’extraordinari paissatge que deixem a nord-est del que serà el nostre objectiu: el Breithorn.

Des d’aquí la vista imposa. Es veu una pared negra coronada per un gruixut capell de neu, punxegut. M’ho miro i penso que d’aquí a tres dies, si tot va bé, trepitjaré aquell cim. Causa un efecte que es fa difícil d’explicar. Nosaltres anem pujant, tranquil·lament per es congestes de neu que trobem.

 P1040015 

Al davant nostre, cobert per una massa de núvols, sabem que tenim el Cerví (el Matterhorn) un dels cims més bonics de món i que vaig tenir la oportunitat d’admirar en el meu viatge a Zermatt de fa uns tres anys.

Al la foto el Cap del Lleó, de l'aresta Lion.

 

P1030984

 

P1030998 

 A mida que ens apropem al refugi Ducca degli Abruzzi, que ens trobarem tancat per obres de reforma, cada cop estem més a prop del Cap del Lleó. Aquest promontori rocós, de considerable dimensió, és l’extrem baix de l’aresta Lion del Matterhorn. És l’aresta que jo veia des de Zermatt una mica lluny, ja que la que tenia més a prop era l’aresta Hörnli.

P1060268 Primera foto davant del Cerv

P1060279

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després d’estar-nos una bona estona descansant al davant del refugi, anem baixant poc a poc per tornar al poble de Breuil. Una estona després estarem prenent-nos uns refrescos, mentre des de la població encara es pot veure el gran cim del Matterhorn força enboirat.

 

 P1060311

Si voleu obtenir el track de gps poder anar a l’enllaç: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1018453