Avui, dia 16 de gener de 2021 arriba la noticia de la caiguda de Sergi Mingote descendint del K2. Tenia 49 anys i ha sofert una caiguda en l'expedició quan baixava des del camp 3 (sobre els 6.000 metres) fins al camp base avançat i ha relliscat. Ens deixa un gran alpinista i humanista.

Imagen1

Els darrers anys de la seva vida va ser el President de ONAT Foundation, una fundació que té com a objectiu la inclusió mitjançant l'esport....  

 Entre altres, es pot afegir que ha destacat per realitzar la primera travessia del mil·lenni al Pol Nord Magnètic, i per ser finisher en Ultraman i Ironman. També ha completat les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sàhara. Ha travessat l'Estret de Gibraltar nedant al costat del campió Paralímpic Miguel Luque i ha realitzat la travessia del Gel Patagònic Sud.

Ha completat la Transpirinenca, la Transdolomítica, el Tour del Mont Blanc i la tornada integral a Mongòlia en bicicleta. És doble Campió d'Espanya d'Ultra resistència en tàndem, al costat del ciclista adaptat Joan Soto. I diguem també que ha arribat als "Sostres" dels 5 continents i suma més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6000 metres. Acumula escalades en gel a més de 50 rutes de dificultat, entre elles la Polar Circus a les Rocalloses Canadenques, i diferents rutes a la Lapònia Sueca.

El vaig poder saludar en un sopar a Kathmandú, el passat novembre de 2018, després del trekking al Langtang. Descansa en pau, Sergi, des de les neus, els núvols i el firmament estelat que tantes vegades has vist.

Els qui coneixen la muntanya asseguren que el K2 és la muntanya més difícil i perillosa d'entre les més altes, per les seves característiques tècniques però sobretot per les canviants condicions meteorològiques. Sembla que fins a juliol de l’any 2018, s'havien informat 367 escalades que havien fet el cim del K2 i el recompte d'accidents era de 86 morts, el que vol dir aproximadament a una mort de cada quatre; aquests accidents es van produir en diverses situacions i contextos, en totes les estacions, amb o sense oxigen.