NEWS (3)

03 El barber 

  MARMOR MARIS: Demà dia 15 de març ja serà possible entrar a la web http://quorumllibres.cat/ i reservar els exemplars que desitgeu. Comença l’acció!

       La trama de la novel·la es mou pel territori marítim que, en aquell segle, era habitual pels comerciants i les galeres catalanes: Tunis, Marsella i fins Alexandria.

       El protagonista, l’Arnau, nascut a Vilanova viu un seguit de vicissituds i arriba

fins a la península d’Anatòlia. Eren èpoques en que la pirateria era habitual i en que sovint es patia la persecució dels pirates (l’Arnau també?: el llibre ho desvela). Els altres personatges importants, com l’Ermengol de Ferrofort (potser serà anomenat cavaller al palau reial de Barcelona o no?), tenen una participació activa per les seves relacions des de Vilanova i amb Roma, Marsella i els comtats del nord dels Pirineus.

      L’oncle d’Arnau, Ramon Roig, navegava a Alexandria on esperava comprar, a més de les fustes especials que ja havia encarregat per correu, altres productes d’alt valor com ara sedes, espècies, jaspi i porcellana. Alexandria era un important port comercial amb productes que arribaven d‘Índia, Catai i les Moluques. Tampoc descartaven negociar productes de l'anomenada ruta d’Azov, la ruta mongola; productes que provenien de les profunditats de Rússia, Ucraïna i de les nacions del Danubi. D’aquesta manera compensaven el cost del viatge després de vendre-ho a comerciants de Barcelona, Tarragona i Tortosa.

     L'obra s’endinsa en els conflictes humans al voltant del poder, per lligar una trama on els personatges reaccionen a situacions d'injustícia, a les febleses de caràcter i a les implicacions en les relacions personals. I l’Arnau, el protagonista del nostre relat, viatja en el veler del seu oncle somiant amb Elionor; sabia que a Alexandria es trobarien amb el cònsol, en Domènec Brugent. Per ell era una emocionant aventura.

       Una de les protagonistes és Beatriu. És filla de Ricardo Capece i de Dona di Gesualdo, quarta filla del comte Bartolomeo, decapitat el 1268. La seva família s’han refugiat a Barcelona. Beatriu es casarà amb un personatge de la novel·la; amb qui?

        EDITORIAL: L’objectiu proposat per l’editora és aconseguir que reservin 185 exemplars en els 40 dies disponibles. Per descomptat, la reserva suposa un dipòsit quin càrrec només es deslliura passats els 40 dies i sempre que l’edició tiri endavant. En el cas que no s’hagués cobert el nombre d’exemplars, l’edició quedaria aturada i totes les reserves serien alliberades.

       Quan el llibre es publiqui (espero que les reserves ho faran possible) desitjo que tothom el pugui gaudir, al menys, tant com jo l’he gaudit escrivint-lo durant els vint mesos de dedicació que va suposar.

                Ara és el moment. El compte enrere comença.

                Vosaltres també sou protagonistes!