NEWS (5)

04 Galera medieval  

 MARMOR MARIS: Amics! Ja fa quasi 10 dies que està funcionant el temps disponible per reservar exemplars de l’obra. La web és http://quorumllibres.cat/. Podeu ajudar a fer difusió d’aquest projecte de crowdfunding.    

 UN TAST MÉS: L’altre nucli vital de la història és Vilanova (avui coneguda com Vilanova i la Geltrú). La novel·la imagina Vilanova en el moment de la seva consolidació, ja que la història ens explica que va ser el 1274 quan Jaume I va atorgar carta de pobla a la que llavors era documentada com Vilanova de Cubelles.

       Així com Gausbert i Folc són de Ribes, Ermengol de Ferrofort és de Vilanova, on l’autor ha imaginat un castell situat pels voltants d’Els Colls i la Punta Llarga. Ermengol és el personatge ambivalent de la novel·la, d’altura mitjana i complexió musculada i d’amples espatlles, cames gruixudes, mans grans, coll potent, sembla donar una impressió errònia del seu caràcter: el seu aspecte físic pot generar respecte i una mica de por, quan en realitat és una persona molt sensible.

       Guillem, vescomte de Castellnou i del Vallespir i senyor de Ceret, va ser un fidel seguidor de Jaume I i, després, de Pere II de Catalunya. El seu castell de Montboló serà també un dels espais que es creuen en la successió de fets que esclaten en un dels girs clau de la trama.

       El rei Pere surt en alguna escena de la novel·la? La situació serà agra o dolça?

EDITORIAL: En el moment que una edició entra en el sistema de crowdfunding, passa de ser un projecte molt personal a un altre dels familiars, amics i coneguts de l’autor. És clar que l’editorial assumeix també el risc d’haver decidit que l’obra mereix publicar-se amb el seu segell (i per tant és de suficient qualitat), però l’acció d’assegurar la tirada inicial suposa que una part dels exemplars han de ser reservats abans. Per això ara estem davant d’un projecte col·lectiu: meu i dels companys i amics que hi vulguin participar.

         Us animo a reservar un exemplar i a difondre i recomanar l’obra. Endavant!