NEWS(2)

01 Crist Ravenna  

  MARMOR MARIS: Amics! L’editorial és ‘Quorumllibres’ una entitat que, adaptada als nous temps, opera en el sistema del crowdfunding. D’aquí a una setmana, el dijous dia 15 de març, començarà el procés de reserva d’exemplars a la web de l’editora.

       A la novel·la, el rerefons mostra una Església que juga un paper fonamental aquells segles. Els pontífexs estan convençuts que...

 ...el Papa ha d’estar per sobre dels regnes terrenals i que aquests queden sota el seu domini superior. Això va suposar un niu de conflictes. Només cal considerar que en els 14 anys que van del 1268 i el 1282 es van designar set pontífexs. Des del 1968 al 1972 no hi va haver Papa, els cardenals estaven enfrontats; Joan XXI va morir perquè el sostre li va caure al damunt; Martí IV va ser anomenat després de sis mesos de nous enfrontaments entre els cardenals; Inocenci V, benedictí, va ser el primer en vestir de blanc, però va durar només sis mesos; Adrià V només va sobreviure 37 dies com a pontífex... El braç del rei franc era molt llarg.

       Mentrestant, a Vilanova i a Ribes, Folc buscava la manera de heretar per sobre del seu germà; Arnau mastegava l’odi cap en Folc; i Ermengol, embarcat en el compromís de fidelitat al rei, ha de marxar per lluitar amb la flota, quan encara no sap que un temps després haurà de tornar per defensar el seu castell.

Hi ha un altre personatge clau: Elionor. Filla del ferrer de Vilanova i de Mirabunda, una remeiera amb una gran força interior. De joveneta, Elionor, ja havia decidit que havia de ser forta i independent i capaç de lluitar per ella mateixa i defensar-se dels poderosos. Rebel, decidida, capaç d’encarar-se a qualsevol. Antireligiosa, com ho és la seva mare. Obstinada, insistent i tossuda. Sense pèls a la llengua, planta cara a qui sigui que li vol limitar la seva llibertat. Tossudament es nega a pensar en el passat i només vol mirar cap el futur.

       Elionor serà qui participarà de forma determinant en el moment més decisiu. D’altra banda, amb qui s’acaba enamorant Elionor?

        EDITORIAL: La obra serà editada per ‘Quorum Llibres’, segell editorial vinculat a Grup Cossetània, pel mètode de crowdfunding (micromecenatge). És a dir, abans de posar el llibre en màquines s’obrirà la oportunitat, a amics i persones interessades, de fer una reserva que pot ser equivalent a un o varis exemplars. Durant 40 dies el crowdfunding estarà operatiu. Passats aquests dies es tanca i s’edita el llibre. Els qui l’han reservat reben a domicili els exemplars demanats. Si n’han demanat 3, reben un altre d’obsequi del fons editorial de l’editora.

       Podeu visitar la web de l’editorial http://quorumllibres.cat/ Per poder operar i visitar els altres llibres en actiu aquest moment, cal donar-se d’alta per un dels procediments avui tan habituals i senzills.

       Qui ho desitgi, pot difondre entre els seus amics i coneguts aquestes notícies. Per aconseguir el volum de reserves prèvies, caldrà suport. Gràcies!          

       Més informació, d’aquí a uns dies.